goede2

Dat roodharige meisje achter deze blog

Allemaal leuk en aardig zo’n blog waarbij jullie overspoeld worden met een lading aan foto’s waar mijn veel te blije hoofd pontificaal in het midden op staat, maar wie is dat meisje precies? Mij echt even voorstellen en wat leuke (en ongemakkelijke) feitjes over mijzelf delen leek me als begin van dit grote blog avontuur wel een goed idee. Want hé, het internet is maar een beeld terwijl de werkelijkheid soms er totaal mee kan verschillen. Dit vind ik interessant, heel interessant. Het is bizar om soms te beseffen hoe er twee totaal verschillende werelden bestaan. De echte wereld en de  online wereld. De meisjes met soms het zogenaamde “perfecte instagram leven” die ook gewoon een baaldag kunnen hebben of simpelweg een nacht teveel gedronken hebben waardoor ze de volgende dag misselijk en chagrijnig alleen in hun bed liggen. Dat is ook het leven.

Waar te beginnen… Ik ben dus Lonneke. Een spontane (lekker cliché) 19-jarige meid met een veel te vol hoofd die haar zelf soms ook niet helemaal begrijpt. Maar door het veel te volle hoofd ook ontzettend veel dingen wil aanpakken, meemaken en beleven. Aan de ene kant kan ik enorm genieten van een dagje voor mezelf waarbij ik op mijn bed lig, youtube filmpjes kijken, een stukje chocola eet, heel veel koffie drink en hier en daar wat verhaaltjes typ. Maar de andere en tevens heerlijk tegenstrijdige kant van mij is dat ik totaal niet kan stil zitten. Ik wil vooruitgaan, dingen ontdekken en mezelf continu ontwikkelen. Zo creëer ik de laatste tijd steeds meer de lust om veel van de wereld te gaan zien en dat natuurlijk weer met jullie te delen.

Ik studeer bedrijfscommunicatie aan de Hogeschool Utrecht. De meeste mensen kijken me wat verveeld aan wanneer ik de naam van mijn studie op noem. Geef maar toe, jij ook he? Maar eigenlijk is het gewoon ontzettend leuk en veelzijdig. Ik houd me bezig met het creatieve aspect zoals het grafisch vormgeven, fotografie en film, ik houd me bezig met marketing en daarnaast is het gewoon uren, dagen, maanden, jaren schrijven. Kijk, daar hebben wel alweer een leuk feitje over mij. Ik ben soms een wereldster in overdrijven. Maar dit komt vaak gewoon omdat ik veel te enthousiast ben haha! Naast mijn opleiding ben ik dol op piano spelen en zingen en skeeler ik graag wanneer het zonnetje schijnt.

IMG_0858kopie

– How i love some carrot cake –

Onzekerheid is iets wat al vanaf dat ik nog een mini-Lonneke ben een grote rol in mijn leven speelt. Hier heb je het stukje echte wereld en de online wereld als goed voorbeeld. Op Instagram, mijn blog en andere kanalen kom ik vaak over als een hele zelfverzekerde en gelukkige meid. En geloof me, gelukkig ben ik zeker! Maar ook dat is niet altijd zo geweest en dat is oké. Iedereen heeft zijn rugzak (zoals mijn moeder dat zo mooi zegt) en dat brengt je weer tot de persoon wie je nu bent. Sterker, volwassener en zekerder. Maar goed, ik blijf dat meisje die zich druk maakt om alle kleine dingetjes die fout kunnen gaan of eventueel niet goed zullen zijn. Maar zo heeft iedereen zijn onzekerheden waar die mee moet leven.

Ik heb ontzettend lieve vriendinnetjes waar ik enorm mee kan lachen. Samen een lunchje pakken, koffie drinken met een enorm stuk carrot cake en vervolgens uren praten over alle onzinnige dingen in het leven. Ja, dat ben ik. Maar niet alleen onzinnige hoor. Ook ben ik dol op goede en diepe gesprekken en mensen helpen wanneer nodig.

goede

– Met mijn lieve vriendje, Dennis, in Kos –

Naast mijn vriendinnen heb ik een enorm lief vriendje. We zijn zondag een half jaar samen en ik ben gewoon ontzettend blij. We maken enorm veel leuke dingen mee en hij geeft mij dat stukje zekerheid dat ik goed kan gebruiken. Daarnaast helpt hij me ook heel erg rondom de technische aspecten van mijn blog. Erg fijn!

Zo, genoeg gepraat Lonneke. Kijk, nog een feitje over mij haha! Ik kan heerlijk veel praten en dan vooral wanneer ik het op moet schrijven. Als ik nu niet op houd ben ik zo een uur verder. Dat gaat misschien wat tever voor jullie leesconcentratie. Kan ik zeer goed begrijpen.

Hopelijk hebben jullie me wat beter leren kennen op deze manier. Ik denk dat het belangrijk is om ook zulke dingen te delen zodat jullie een beter idee hebben van dat rood-harige meisje achter deze blog.

Nu een vraag voor jullie: Wat is één kenmerk wat jou echt typeert als persoon?

Liefs Lonneke

13 Comments

 • Reply evelien 24 augustus 2016 at 09:29

  Aller eerst, wat een prachtige lay-out! Love it.
  En vind dit artikels heel erg leuk, kan ik je veel beter leren kennen. 🙂 Leuk om te zien dat de spontaniteit er ook echt afknalt!
  Mij kenmerkt ook spontaan zijn, lief, en denk ook wel de positiviteit. 🙂
  Liefs,
  Evelien

  • Reply Lonneke 24 augustus 2016 at 11:18

   Dankjewel voor je lieve reactie! Goed om te horen 🙂

 • Reply Joyce - LemonyLife 24 augustus 2016 at 10:09

  Oh jou tegenstrijdige kenmerken van op de bank kruipen maar ook vooruit willen komen is zo herkenbaar haha!

 • Reply Sophie 24 augustus 2016 at 10:09

  HOI LONNEKE, ik lees met veel plezier je persoonlijke stukkies aan het ontbijt (zo ook nu: ik eet twee boterhammen met pindakaas, één met vlokken en ik drink een kop+ groene muntthee). Dat te hebben gezegd, mooie vormgeving (doet bedrijfscommunicatie toch iets goed) (knipoog). Om antwoord te geven op je vraag: ik ben een chaoot, maar wel heel leuk (maar wel een chaoot). Ik ben spontaan (vang me, vang me als ik als een semiprinses flauw van de eerste traktrede val om de mate van drama aan te tonen), open en verliefd op Route du Soleil.

  • Reply Lonneke 24 augustus 2016 at 11:16

   Hi Sophie!
   Thanks voor je heerlijke reactie haha!
   Pindakaas en vlokken zijn best wel heel lekker ook gewoon. En hee, dat stukje chaotisch zijn had ik eigenlijk ook nog wel kunnen noemen (eigenlijk wel zo’n 100 keer).
   Fijne dag!

 • Reply Fleur 24 augustus 2016 at 11:11

  Wat leuk geschreven Lonneke! Ik herken mezelf wel in een aantal dingen, grappig!

 • Reply Denise 24 augustus 2016 at 13:53

  Wat een leuk artikel. Ik vind het altijd heel erg leuk om de persoon achter de blog een beetje te leren kennen. Je opleiding klinkt trouwens helemaal niet saai, alleen maar heel interessant eerlijk gezegd. Ik herken trouwens dat stukje van die tegenstrijd van lekker rustig op bed tot veel willen doen en ontdekken etc heel erg. Leuk! Oh, en wat typisch mij is? Ik denk dat dat mijn wil om alles en iedereen te helpen met hun problemen is haha :-).

 • Reply Anouk 24 augustus 2016 at 19:28

  Super leuk om je zo wat beter te leren kennen! En je studie lijkt me super leuk!

 • Reply Luna 24 augustus 2016 at 19:49

  Leuk om te lezen Lonneke! Ik herken mezelf wel in dat kunnen genieten van rustige dagen, maar ook nooit stil willen staan 🙂

 • Reply Lunchen bij metropolitain Amsterdam! - Life of Lonneke 25 augustus 2016 at 14:25

  […] jullie gisteren in mijn “voorstel-verhaal” konden lezen ben ik dol op lekker even zelf op pad gaan. Zo ook op dit moment. Ik besloot […]

 • Reply Floor Daasvand 25 augustus 2016 at 16:08

  Toen ik dit zat te lezen, begon ik me af te vragen hoe lang wij elkaar al wel niet kennen inmiddels. Volgens mij al zo’n 5 jaar! o.o En 3 jaar geleden zagen we elkaar in het echt… Zucht.. de tijd gaat snel joh haha! Ik weet nog dat ik Berrie haar blog ook volgde en dat ik het stom vond toen ze op den duur niks meer plaatste :p En ja wat mij typeert? Ik denk dat dat mijn doorzettingsvermogen is. Ik heb heel wat nare dingen mee gemaakt, maar ik blijf sterk en kom vanzelf wel weer uit de put, ook al heb ik daar soms wel wat hulp bij nodig. In ieder geval zeggen mensen vaak dat ik een sterk persoon ben.

  • Reply Lonneke 30 augustus 2016 at 12:40

   Wauw Floor, inderdaad al zo lang! Bizar hoe snel de tijd gaat.
   Je bent een sterke meid, echt waar!
   Liefs Lonneke

 • Reply Maris 27 augustus 2016 at 08:48

  Ohh zo leuk dat je weer terug bent! Ik had geen tijd om te reageren op je eerste artikeltjes want ik ben net terug van een operatie… 🙂 Het lezen gaat nog net, haha! Ik ben blij te horen dat het goed met je gaat en ik vind dit ook echt leuk om te lezen wat je allemaal doet in je drukke leventje! Ik ga je artikels rustig aan lezen en proberen te reageren! 🙂 Wat mij typeert? Ik ben altijd een en door vrolijk! Vooral wanneer er dingen goed gaan zoals een baan, een vriend en fijne mensen om mij heen. Dan ben ik echt vrolijk haha!
  liefs

 • Leave a Reply