herfst2

De jaarlijks terugkerende herfstkriebels

Misschien is het raar, maar ik ben gewoon wel klaar met de zomer. Ik heb er heerlijk van genoten, veel te veel ijsjes gegeten, urenlang in de zon gelegen en genotenvan het buiten zijn. Mij heb je niet horen klagen de afgelopen maanden maar nu is het wel genoeg. Ik wil vallende blaadjes, de frisse herfstlucht in je gezicht wanneer je ’s ochtends je raam open doet, de vroege zonsondergang waardoor je knus met kaarslicht aan eten bent, lekkere kruidenthee en alle andere herfstsmaken die weer tevoorschijn komen. PUMPKIN SPICE LATTE SEASON.

Het altijd weg van huis zijn is heerlijk, maar na de zomer waardeer ik het thuis zijn des te meer. Gewoon op een zondag lekker wakker worden, het buiten horen regenen en stormen en de hele dag 24kitchen kijken en zoveel honger krijgen dat je de pepernoten zak leeg eet. Lekker tegen mij vriend aankruipen en hem met honderdduizend dekentjes als kachel beschouwen. Heerlijk.

herfst

Daarnaast kom ik dan ook eindelijk weer een beetje uit mijn kleding dilemma. Als de mussen van het dak vallen is het niet zo moeilijk. Dan lopen we massaal er halfnaakt bij. Maar wanneer het net zo’n 18 graden is, wat moet je dan he? Ik sta dan uren voor mijn kledingkast om vervolgens maar weer iets uit het washok te pakken. Struggles in life. Met de herfst kan je wel lekker laagjes over elkaar aan, de laarzen komen te voorschijn, de leren jasjes of mooie trenchcoats mogen ingeslagen worden en je kan weer fijne vertrouwde donkere kleuren aan. Inclusief donkere nagels!

Om het nog maar niet over het eten gehad te hebben. Smoothies en frisse salades zijn heerlijk maar dan heb je het eten in de herfst… Pepernoten, speculaas, kruidenthee, pumpkin spice alles, warme appeltaarten, lekkere stamppottjes en ga zo maar door. Ah, ik kan niet wachten!

img_2370

Ik voel me ook oprecht actiever in de herfst. Wanneer het zo warm is word ik zo loom en heb ik geen energie om dingen te ondernemen. In de herfst heb ik behoefte aan lange wandeltochten, ben ik gemotiveerder om te gaan sporten en slaap ik veel beter waardoor ik ook meer uitgerust ben. De koude lucht doet me gewoon echt goed!

Zo.. Jullie inmiddels ook al wat meer zin in de herfst gekregen? Kijk, dit is misschien een wat geïdealiseerd plaatje hoor. Ik geef het toe. Er komen ook genoeg stomme herfstdagen waarbij je chagrijnig op de bank zit en naar de storm die voorbij raast kijkt. Maar hé, er zijn dus ook zoveel leuke kanten! Kom maar op!

Liefs Lonneke

 

 

 

12 Comments

 • Reply Melanie 23 september 2016 at 09:55

  Yayyyyy herfst! Ik heb ook zeker herfstkriebels gekregen! Leuk om te lezen <3

 • Reply evelien 23 september 2016 at 10:15

  Ohhhh ik herken mij helemaal in dit artikel. Ik ben gek op de herfst en kan ook niet wachten tot dat het ‘officiel’ begint. Lekker inderdaad met dekentjes, kopjes thee en tegen je lover aankruipen. Ik ben gek op de herfst. <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply Sam van Schie 23 september 2016 at 11:34

  Leuk artikel! In de 1na laatste alinea staat Loom, ik denk dat dat Sloom moet zijn haha. Maar heerlijk he die herfst. Ik kijk er ook echt naar uit!

 • Reply Valerie 23 september 2016 at 13:01

  Erg herkenbaar! Al waardeer ik de zomer altijd wel heel erg (terrasjes, strand, buiten zijn) en dat ga ik toch wel heel erg missen. Maar aan de andere kant kijk ik er ook wel héél erg naar uit om met een warme kop thee onder de dekens te kruipen en een filmmarathon te houden, haha 🙂 Ik heb er stiekem ook wel zin in hoor!

 • Reply Justine 23 september 2016 at 13:02

  ahh nee doe mij aub nog zomer haha. Ik houd dus helemaal niet van kou en regen en korte dagen. Ik loop het liefst in jurkjes met blote benen rond, zonder jas en met zonnebril op. Haha!

 • Reply Elisa 23 september 2016 at 15:12

  Zooo herkenbaar, haha! Het is nu dan wel herfst maar morgen wordt het nog 24 graden, kan niet wachten tot het een graad of 14 is en ik lekker panty’s en grote truien aankan. En hele dagen chai latte’s drinken en pompoensoep eten <3

 • Reply Kaylee 23 september 2016 at 16:06

  Zo herkenbaar! Herfst is echt mijn favoriete seizoen. Iedereen verklaart mij voor gek als ik zeg dat ik niet van de zomer houd. Ben niet zo van de warmte en het niet kunnen slapen door de hitte. Geef mijn maar lekker de maanden dat we met een dekentje op de bank kunnen zitten 🙂

 • Reply Eline 23 september 2016 at 16:13

  Ik vind het wel lekker dat het weer wat koeler word en ik mezelf weer kan inpakken met een warme sjaal. Vooral de kleuren in de herfst vind ik prachtig.

 • Reply Denise 23 september 2016 at 16:54

  PUMPIN SPICE LATTE, YAAAAAY! Ik vind de herfst zeker wat hebben, maar mijn lichaam vind de kou niet zo leuk ( ik heb fibromyalgie en dan krijg ik veel meer pijn) dus ik zou het ook niet heel erg vinden als het snel weer lente is haha. Ik ben trouwens wel heel blij dat ik mijn blazers etc weer aan kan. Liefde voor die dingen! <3

 • Reply Rachel 23 september 2016 at 18:41

  Die gevulde koek … zo lekker en wat een leuk artikel heb je er weer van gemaakt!

 • Reply Fleur 23 september 2016 at 20:50

  Ja! Ik herken hier wel wat in hoor. De zomer is heerlijk maar de herfst en winter heeft ook zo zijn charmes:)!

 • Reply Inspiratie & activiteiten voor deze herfst! | LifeofLonneke 7 oktober 2016 at 07:43

  […] ik zin heb in de herfst hebben jullie vorige week al kunnen lezen. Hoe vandaag iedereen chagrijnig in mijn klas zat te praten over de koud liep ik huppelend (niet […]

 • Leave a Reply