ontbijtjes1

Mijn 7 favoriete (gezonde) ontbijtjes!

Ik ben echt een overduidelijk ontbijtliefhebber. Zonder mijn kopje zwart goud en een goed voedzaam ontbijt ga ik de deur echt niet uit. Alhoewel, deze situatie heeft wel eens plaats gevonden maar volgens mij vonden de mensen in mijn omgeving dat geen feestje. Ik word zo chagrijnig als ik niet ontbeten heb. Het is niet voor niets de start van je dag en de energiebron waar je lichaam op moet teren. Keihard nodig dus! Ik ben geen brood-lover in de ochtend. Behalve rond een uur of 10 a 11 natuurlijk heerlijk versgebakken broodjes en een gebakken ei (of twee). Maar op een normale doordeweekse dag kies ik toch liever voor alternatieven.

 

ontbijtjes7

Havermout (warm)

Zeker in de koudere periodes van het jaar ben ik dol op mijn bakje warme havermout. Het is simpel te maken, het vult enorm goed en het is nog lekker ook. Mijn ideale combinatie is:  220 ML amandelmelk mixen met een flinke snuf kaneel en 40 gram havermout. Vervolgens doe je het geheel voor 2 minuten in de magnetron en top je het af met wat jij lekker vindt. De combinatie met appel, walnoten en rozijnen zorgt voor een echt appeltaart idee.

ontbijtjes3

Bananen+fruit ijs

Dit is echt één van de lekkerste ontbijtjes die je kan hebben op een warme zomerdag. Het enige wat je voorbereid moet hebben zijn bananen die in de vriezer liggen. Vervolgens doe je in de ochtend 1 grote of 2 kleine bevroren bananen in de blender met een scheutje melk (naar keuze), wat rood fruit, een lepeltje honing en klaar. Het is echt ZO lekker.

ontbijtjes2

Overnight oats

Een ideaal ontbijt voor de niet ochtendmensen onder ons. Je maakt overnight oats de avond van te voren klaar en in de ochtend is je ontbijtje ready. Mix 40 gram havermout, een lepeltje chaizaad (optioneel), een lepel rozijnen, een snuf kaneel en 180ML amandelmelk samen in een kommetje. Banaan de avond van te voren er doorheen doen is ook heerlijk! Vervolgens laat je het een nachtje staan en doe je erop wat je lekker vindt.

ontbijtjes8

Yoghurt ontbijtje

Momenteel ben ik erg in mijn yoghurt-fase. Haha, het klinkt op deze manier echt al een levensfase waarin ik me in verkeer. Maar goed, je kan eindeloos variëren en het is gewoon heerlijk! De combinatie die ik momenteel graag eet bestaat uit: roeryoghurt, lijnzaad, een handje gemixte noten, rozijnen, blauwe bessen en honing. Echt een aanrader!

ontbijtjes4

Ontbijtsmoothie

Dit is letterlijk een bij elkaar geraapt zooitje wanneer ik het maak. Wat havermout of muesli, yoghurt/melk, perzik/mango/banaan, en alle andere ingrediënten die je lekker vindt. Probeer vooral gewoon lekker uit!

ontbijtjes5

Fruit, fruit, FRUIT

Wanneer ik echt geen trek heb krijg ik altijd nog wel fruit naar binnen. Het lekkerste vind ik om een grote fruitsalade te maken met heel veel verschillende soorten fruit erin.

 

ontbijtjes6

Het “ik eet waar ik zin in heb ontbijt”

last but not least…. Het “ik eet waar ik zin in heb ontbijt”. Doordeweeks eet ik altijd vrij gezond wanneer het op ontbijten aankomt, maar in het weekend laat ik dit helemaal vallen. Op zaterdag gaan we los met verse broodjes, croissantje met kaas, eieren en lekkere kaas en vleessoorten. O ja, wat verse jus voor de vitaminen haha! Genieten.

Wat eten jullie graag als ontbijt?

Liefs Lonneke

BLOG: lifeoflonneke.nl

INSTAGRAM: Instagram.com/lifeoflonneke

 

 

13 Comments

 • Reply Eline 1 september 2016 at 08:05

  Haha die weekendontbijtjes blijven mijn ultieme favoriet, maar anders ben ik dol op kwark in de ochtend met crusli en fruit. Je kunt zo veel variëren!

 • Reply Maris 1 september 2016 at 08:56

  Oh, alle ontbijtjes zien er heerlijk uit! Ik ben sindskort ook helemaal gek op havermout en jouw variant ga ik zeker eens proberen! Ziet er echt te lekker uit!
  liefs

 • Reply Jolien 1 september 2016 at 10:17

  Het laatste ontbijt is mijn favoriet, haha!

 • Reply Sophie 1 september 2016 at 10:42

  Dat laatste ontbijt…! Haha heerlijk! Ik eet altijd overnight oats. Al jaren, hihi!

 • Reply Demi 1 september 2016 at 11:17

  Allemaal ontzettend lekker, al is dat laatste wel m’n favoriet! Ik ontbijt de laatste tijd heel graag met yoghurt en homemade granola, omnomnom!

 • Reply Desiree 1 september 2016 at 12:31

  Ontbijten is voor mij eigenlijk altijd een groot drama geweest.. Ik sloeg het 9 van de 10 keer over. Super slecht. Op het moment heb ik me voorgenomen dat ik iedere ochtend moet ontbijten en wel gezond. Dit artikel komt dus als geroepen aangezien ik op het moment niet verder kom dan mijn bakje Griekse yoghurt met noten, frambozen en blauwe bessen. Erg lekker trouwens. In het weekend gaat een uitgebreid ontbijt met verse broodjes er bij mij wel in 🙂

 • Reply Esther 1 september 2016 at 13:12

  Ik ga de deur ook zeker niet uit zonder koffie 🙂 Vooral het bananen + fruit ziet er echt overheerlijk uit<3 Havermout is niet mijn ding. Ik probeer het elke keer weer maar vind het toch niet echt lekker haha. Ik ontbijt altijd graag met yoghurt met granola.

 • Reply Stephanie 1 september 2016 at 14:56

  Oh wat een heerlijke frisse ontbijtjes allemaal! Ik eet zelf momenteel ook vaak yoghurt met van alles erin en ik kan toch ook nog wel genieten van 2 simpele boterhammetjes!

 • Reply Laurence 1 september 2016 at 16:44

  Klinkt heerlijk Lonneke! Ik ben zelf ook in een yoghurt fase haha met home made granola, aardbeien en blauwe bessen, super lekker! 😊

 • Reply Valentina 1 september 2016 at 21:24

  Oh wauw zoveel lekkere ontbijtjes. Eindelijk iemand die ook geen fan is van botterhammen. Hier ga ik sowieso veel inspiratie uit halen als ik ‘weer eens’ niet weet wat ik moet ontbijten. En ja dat dilemma heb ik best vaak 🙂

 • Reply Quinty 2 september 2016 at 16:31

  Super lekker ziet alles eruit! Ik hou ook totaal niet van boterhammen en ik moet echt eens iets anders gaan proberen dan altijd maar die crackers.

 • Reply Lisanne 4 september 2016 at 20:59

  Ah leuk artikel! I loooove ontbijtjes. Ik probeer mijn best te doen gezonde onbijtjes te maken, maar ik pak ook wel heel makkelijk een beschuitje met hagelslag bij het ontbijt. Oeps. Ik hou ook heel erg van Griekse yoghurt met vers fruit en granola als ontbijt. ♥♥

 • Reply Life of Lonneke | Terugblik op de week! #1 5 september 2016 at 07:31

  […] was echt een relaxt vakantiedagje. Wakker worden met een heerlijk yoghurt-ontbijtje. In een artikel van een paar dagen geleden kunnen jullie wat inspiratie voor lekkere (gezonde) ontbijtjes vinden! […]

 • Leave a Reply