bewust

Je dag zo bewust mogelijk (be)leven

Goedemorgen deze woensdag lieverds! Vandaag even geen terugblik op de week. Waarom? Ik heb deze week gedeeltelijk ziek en gedeeltelijk op school meegemaakt. Niet heel interessant voor jullie. Komende week zijn er weer heel veel leuke dingen op de planning dus verwacht een overvol artikel volgende week maandag. Maar goed,dinsdag ochtend dus…  Als ik denk aan afgelopen week kan ik me bijna niet meer herinneren wat ik gedaan heb. Het lijkt soms een bepaalde sleur. Je leeft de dagen maar beleeft ze nauwelijks. Niet dat je niet geniet maar soms lijken dingen je te ontschieten. Zonde! Je bent zoveel productiever, relaxter en vaak ook gelukkiger wanneer je bewust de dingen doet die je doet. Door de jaren heen heb ik wat trucjes ontdekt die voor mij goed helpen om de dagen bewuster mee te maken. Let’s go!

De wekker eerder  zetten

Misschien klinkt dit niet als de allerleukste tip die er bestaat. Ik kan mij hier voor de volle honderd procent bij aansluiten. Ik ben gehecht aan mijn nachtrust en verander van een lief bescheiden meisje naar een chagrijnig mormel wanneer ik niet genoeg uurtjes “gepakt” heb. Maar je lichaam is echt gebaat bij een duidelijk ritme. Ik zet nu elke dag de wekker een kwartier a half uur eerder dan nodig is om de dag rustig te beginnen. Geloof me, het went! Je hebt de tijd om rustig op te starten, te ontbijten en na te denken over wat de dag je gaat brengen. Een fijn begin van de dag.

 

bewust2

Eten en sporten

Eten en sporten heeft bij mij een grote bijdrage aan het wel of niet bewust zijn van een dag. Het naar eetmomenten toeleven kan ervoor zorgen dat je dag meer structuur heeft waardoor je hem meer beleeft. Doe je best op je lekkere lunch om mee te nemen naar school ,trakteer jezelf op een verassend tussendoortje en wees er gewoon lekker bewust mee bezig. Koffiemomentjes kunnen voor mij bijvoorbeeld even ultieme rust bieden. Goede koffie, even geen telefoon en dan gewoon lekker nadenken over de dag. Daarnaast helpt sporten enorm! Ik ben pas sinds kort begonnen maar het maakt je hoofd zo heerlijk leeg. Ik ga hier binnenkort nog een uitgebreid artikel over schrijven.

Boekjes

Het allergrootste probleem is dat ons hoofd als mens vaak veel te vol zit. We moeten aan honderd duizend dingen tegelijk denken en als je net zoals ik ben, ben je ook een kei in het uitstellen van de vervelende taakjes. Voor mij helpen notitieboekjes enorm. Wanneer mijn hoofd even vol zit schrijf ik het gewoon meteen op. Hierdoor heb je weer wat meer ruimte om gewoon lekker bezig te zijn met het “nu”. Voor het slapen gaan schrijf ik ook altijd de “to-do’s” voor de volgende dag op. Hierdoor slaap je lekkerder wat natuurlijk ook weer een positieve invloed op je hele volgende dag heeft.

 

week3

 

Uitdagingen

“there is no challenge more challenging than the challenge to improve yourself” 

Een quote waar ik het zo mee eens ben! Jezelf uitdagen is eng, spannend en het liefst gaan we dat een beetje uit de weg. Maar uitdagingen zorgen er juist voor dat je jezelf ontwikkeld, je een boost aan zelfvertrouwen creëert en de dag bewust beleeft omdat je bezig bent met je doelen en uitdadingen. Schrijf gewoon eens 5 uitdagingen op waar jij je komende maand mee bezig wilt houden! Ready, set, GO!

Balans tussen actief en rust

En dan misschien wel het belangrijkste punt: vind de balans tussen rust nemen en actief zijn. Hier heb ik het langste naar moeten zoeken. Ik ben een beetje een persoon van uiterste. Soms een wat “alles of niets” mentaliteit. Ik ben of zo druk bezig dat ik geen tijd heb om even een hap adem te nemen of ik heb gewoon letterlijk niets te doen. Langzaam ben ik een beetje die balans gaan vinden. Het is een zoektocht naar wat goed voelt voor jou als persoon en dat moet je jezelf continu blijven afvragen. Wanneer je die balans gevonden hebt zal je merken dat je veel meer van de dingen geniet, ze daadwerkelijk meer beleeft en je er ook veel meer relaxt bij voelt. WIN WIN WIN!

Zijn jullie bezig met bewust de dagen (be)leven?

Liefs Lonneke

BLOG: lifeoflonneke.nl

INSTAGRAM: Instagram.com/lifeoflonneke

 

 

3 Comments

 • Reply Kim 27 september 2016 at 13:24

  “there is no challenge more challenging than the challenge to improve yourself”

  Ik vind dit echt een prachtige quote. Eentje om echt even bij stil te staan.

 • Reply Fleur 27 september 2016 at 19:16

  Wat een handige tips!
  Ik kan nog een goed voorbeeld nemen aan de eerste en laatste tips. Dat zijn zeker niet mijn sterkste punten maar daar zou ik zeker wel wat aan kunnen doen!

 • Reply Charlotte 3 oktober 2016 at 15:23

  De wekker eerder zetten helpt inderdaad echt. Je hebt dan veel meer ritme en kan alles uit je dag halen 🙂

 • Leave a Reply