koffie

Lief kopje koffie…

De eerste slok, de eerste ontmoeting en het eerste wat ik van jou rook. Ik moet zeggen dat ik nog niet zo verkocht was. In tegendeel, ik vond je helemaal niet leuk en lekker. Te bitter en veel te saai. Langzaam begon ik je wel een beetje te waarderen hoor. Maar puur natuur zeker nog niet! Eerst met heel veel melk en lekkere smaakjes om je een beetje op te leuke. Maar langzaam veranderde dat. Ik begon je steeds meer te waarderen gewoon zoals je bent. Je unieke eigenschappen en de diversiteit die je in je hebt.  Ja koffie, ik hou van je. In alle vormen en maten.

De serenade is denk ik wel duidelijk na deze “prachtige” inleiding. Ik houd gewoon van mijn kopje koffie haha! Het is zo’n fijn ritueel weet je wel. Ik strompel in de ochtend mijn bed uit, loop met mijn slaapkop naar beneden en druk vervolgens op het knopje “middelgrote” koffie. Langzaam hoor ik de bonen vermaalt worden, komen de heerlijke aroma’s vrij en stroomt het zwarte straaltje in mijn koffie. Ik plof op de bank neer en geniet van de eerste slok die als een ware smaaksensatie mijn tong streelt.

img_0429kopie

Een andere situatie, het is winter. Nee, niet nu maar stel je even voor dat het zover is. Het is koud, ijskoud. Je hebt een heerlijk boswandeling gemaakt en het puntje van je neus vriest er bijna af. Verderop zie je een klein restaurantje. Je loopt er heen en neemt plaats bij het haardvuur aan het raam. Een cappuccino om op te warmen met een heerlijke verse appeltaart erbij. Even energie opdoen, even geniete van de warmte en even een ultiem relax-momentje voor jezelf of samen.

aromeclub

De diversiteit, dat maakt het zo leuk! Nieuwe smaken proberen ben ik dol op. Zo probeerde ik laatst de koffie van het nieuwe merk Aroma Club. De koffie is gemaakt in het Zuid-Amerikaanse Brazilië en Colombia. De bonen groeien daar op 1200 meter hoogte. Daar is het perfecte klimaat! De bonen worden gebrand op de nu hele populaire slow-roast methode. De koffie wordt maximaal 48 uur voordat jij je bestelling ontvangt gebrand. Hoe leuk is dat? Zo zijn de bonen super vers! Het is in verschillende varianten te krijgen en zowel los als met een abonnement te bestellen. De smaak is mild, voor de mensen die niet van extreem sterke koffie houden. Erg lekker! Kijk zeker even op de website voor de leuke koffie abonnementen die ze aanbieden!

Met deze hitte is een ijskoffie eigenlijk meer van toepassing maar goed. Mijn liefde is wel duidelijk geworden haha! Het leuk aan aroma club is dat het gewoon eerlijke koffie is. Geen fabriek, geen lange houdbaarheid maar gewoon vers bij jou op de mat. Ideaal!

Wat is jullie relatie met koffie?

Liefs Lonneke

 

5 Comments

 • Reply Sam van Schie 15 september 2016 at 10:35

  Haha wat een leuk artikel Lonn! Ga zeker zo door 🙂

 • Reply Charlotte 15 september 2016 at 11:51

  Superleuk geschreven! Ik vond koffie in het begin ook niet te drinken maar omdat ik zo vroeg op moest heb ik het leren drinken haha! En de zoete starbucks koffies zijn te lekker <3

 • Reply Rebecca 15 september 2016 at 12:42

  Mijn relatie met koffie? Onvoorwaardelijk <3 hihi
  ben zelf ook dol op verschillende soorten koffie's, maar de cappuccino blijft mijn favoriet.
  Zelf zou ik ook nog wel zo een machine willen voor verse bonen!

 • Reply Denise 15 september 2016 at 13:03

  Leuk artikel, lekker origineel! Ik vind koffie dus echt helemaal niets, moet het echt leren drinken…

 • Reply Bography 15 september 2016 at 17:01

  Leuk artikel Lon! Ik ben echt gek op cappuccino’s en nu ik in Amsterdam woon gaat mijn geld allemaal op aan al die leuke koffie zaakjes hier!

 • Leave a Reply