img_9701

Wanneer ik fantaseer over de toekomst

Als klein meisje lag in rond een uurtje of 8 braaf in mijn warme en veilige bedje. Vanaf dat moment begon ik altijd met nadenken. Nadenken over de toekomst en de grootste plannen die ik hierbij kon maken. Het worden van een echte prinses waarbij ik opgehaald werd door een gouden koets, of misschien gewoon wonen op een boerderij met allemaal lieve baby-dieren om me heen. Het leek allemaal zo realistisch en dat is ook het geweldige aan kind zijn. Alles is mogelijk, als je het maar in je fantasie kan zien. Maar ook nu op mijn inmiddels stokoude 19-jairge leeftijd ben ik nog steeds dol op nadenken over dingen die ik ga meemaken of kan bereiken. En dat lieve jongens en meisjes, ga ik jullie eens uitgebreid vertellen in een lekker warrig verhaaltje.


Soms heb ik zoveel gedachten dat ik bijna niet meer weet wat ik wil. Het kan me benauwen. Gewoon het feit dat er zoveel onzekerheid is over wat er gaat gebeuren. Maar aan de andere kant heb ik dan een ander stemmetje in mijn hoofd die probeert te relativeren: “Waarom zou je het nu al precies uitgestippeld moeten hebben Lonneke?” Dat maakt het leven ook zo voorspelbaar en saai.” 

Maar laat ik eens even denken.. De komende 5 jaar? Eerst nog maar eens even dit tweede studiejaar gaan beginnen en dat staat het derde jaar voor de deur. Een jaar waarin ik hopelijk mezelf ontwikkel. Zowel op mijn kwaliteiten vlak als persoonlijke ontwikkeling.  Ik hoop dan een stage te vinden waar ik echt gelukkig mee ben. Een stage vol uitdagingen, mogelijkheden en kansen. Zo lijkt het mij super leuk om bij een groot PR bureau een communicatiestage te mogen volgen. Het liefst in Amsterdam zodat ik daar ook nog een jaartje kan gaan wonen. Het lijkt me heerlijk om de ochtend wakker te worden, op mijn fietsje te stappen en langs de grachten te fietsen, te stoppen voor koffietje to-go en vervolgens verder fietsen naar het gezellig kantoor waar ik full-time voor een halfjaar meedraai. Heerlijk zo’n geïdealiseerd beeld. Ik ben er dol op haha! Evenementen organiseren, klanten zoeken, social media bijhouden en heel veel schrijven, dat is wat ik wil.

Maar reizen is ook nog iets wat me de laatste tijd steeds meer trekt. Wie weet neem ik na volgend jaar wel een tussenjaar om er echt even voor een lange tijd tussenuit te gaan. Ik wil graag Australië gaan ontdekken maar verschillende plekken in Amerika hebben ook mijn aandacht sterk getrokken. Zie je me al gaan met mijn mega rugzak op? dat wordt een flinke omschakeling maar wel een ervaring om nooit te vergeten. En tegelijkertijd geweldig om alles op mijn blog te kunnen delen.


In de verdere toekomst? Klaar met mijn HBO “bachelor of communication.” Wat dan? Het lijkt me geweldig om samen met mijn lieve vriend dan naar een huisje te zoeken. Samen het leven in een leuke stad ontdekken en daar je verder te ontwikkelen. Hopelijk een leuke baan waar ik steeds meer in kan groeien. Stiekem ben ik ook best een gedreven carrière persoon! Maar daarnaast ook nog genoeg leuke avonden plannen om wijntjes te drinken en bitterballen te eten met vriendinnen. Want hé, ook daar ben ik dol op.

In de verre verre toekomst? Kinderen, het liefst twee. Een mooi huisje net buiten de stad met een lekkere tuin. Veel ramen voor daglicht (dat heb ik echt nodig), een keuken met kookeiland, een badkamer met marmerdetails . Oké, misschien draaf ik wat door maar dromen moet kunnen toch? Wie weet word ik dan wel “mommy-blogger” en ben ik mijn artikelen aan het schrijven terwijl ik tussen de poep-luiers inzit.

Ik hoop sowieso met mijn blog de komende jaren me te ontwikkelen. Je weet niet hoe het loopt, maar ik word er gelukkig van. En dat is denk ik het allerbelangrijkste om altijd even bij stil te staan. Wat je nu doet, maakt dat je gelukkig? Zo ja, ga ervoor! Zo nee, werk er dan keihard aan om iets te zoeken waar je je echt happy bij voelt. Je kan het leven leven zoals jij wilt. En dat… dat is wat ik wil gaan doen.

Denken jullie vaak na over de toekomst?

Liefs Lonneke

 

8 Comments

 • Reply Demi 4 september 2016 at 09:04

  Ontzettend leuk artikel heb je geschreven! Ik denk best vaak na over de toekomst. Dan niet de hele verre toekomst, maar waar ik in 5/10 jaar zal zijn. Ik hoop dan klaar te zijn met m’n tweede studie en een hele fijne baan te hebben in de buurt van waar ik nu woon. 🙂

 • Reply Deisy 4 september 2016 at 10:20

  Zo ontzettend met je eens. Dat is ook de reden waarom ik mijn baan heb opgezegd en een eigen bedrijf ben begonnen. Om mijn dromen werkelijkheid te laten worden. Jouw dromen klinken trouwens echt prachtig en weet zeker dat je zoveel mooie dingen gaat bereiken. Waarom ? Omdat ik aan alles merk dat je echt wilt en bereid bent om hard te werken. You go girl!

  • Reply Lonneke 5 september 2016 at 12:25

   Ah dankjewel voor je leuke reactie Deisy!
   Zo tof dat je je baan hebt opgezegd om je dromen achterna te gaan.
   En dankjewel, dat is enorm lief van je!
   Liefs Lonneke

 • Reply Fleur 4 september 2016 at 14:36

  Mooi geschreven Lonneke! En inderdaad, het is niet verkeerd om er bij weg te dromen en juist inderdaad soms wel gewoon even fijn. We kunnen het dan wel niet volledig sturen, maar je kunt de dingen die je doet of mee maakt wel een soort van in de hand houden. En als je er dan goed bij voelt of alleen al van de gedachtes waarover je droomt voor ‘later’, dan zou ik er alles voor over te hebben om die dromen na te jagen. Want als je iets écht wil ben ik er van overtuigd, wat er ook gebeurt, het je lukt. Dus misschien is die marmer badkamer en dat geweldige kookeiland niet eens zo overdreven, wie weet!

 • Reply Denise 4 september 2016 at 19:12

  Ik vind het net als jij heerlijk om na te denken over de toekomst. Niks staat nog vast en alles kan nog gebeuren, dus je kan het zo mooi maken als je zelf wilt. Je leeft maar één keer dus waarom niet die dromen de waarheid laten worden? Je dromen zijn realistisch en je komt op mij over als een hard werkend persoon met veel talent dus ik weet zeker dat het je gaat lukken als je het echt wilt. You go girl!

 • Reply Solenn 4 september 2016 at 20:03

  Je hebt het artikel echt heel leuk geschreven, Lonneke! Fijn wegdromen over de toekomst! Altijd leuk!
  Misschien zie ik je wel een keer in Utrecht of op school!

  • Reply Lonneke 5 september 2016 at 12:25

   Dankjewel! Ah wat leuk! Welke gebouw zit je?
   Liefs Lonneke

 • Reply Justine 6 september 2016 at 16:41

  Leuk om je gedachten eens te loop te laten. Ik denk er ook vaak genoeg over na, maar tegelijkertijd wat jij ook zegt: niet uitstippelen, lekker onvoorspelbaar laten. Vooralsnog kijk ik niet verder dan een jaartje vooruit. Daarna zien we wel weer! 😀

 • Leave a Reply