alanpims2

Alan&Pim’s! Alleen voor de échte kip-liefhebber (IK!)

Good morning! Even geen terugblik op de week vanwege leuke maar drukke en chaotische dagen en daarnaast mijn veel te warrige hoofd en slechte planning. Hell yeah to being chaotic.  Maar dat mag de pret niet drukken want…. ik heb een vet leuke plek die ik met jullie wil delen! Ik ben een extreme liefhebber van kip. Voor de rest eet ik niet zoveel vlees maar echt jongens, van kip kan ik blijven eten. Ik kan deze innerlijke passie fijn delen met mijn vriend. We zijn nu een weekje samen in zijn huis en ik denk dat het zo’n 4 keer op het menu staat. Maar no shame in the game want het is gewoon heerlijk! Alan&Pim’s is een restaurant dat begonnen is in Rotterdam. Helemaal gefocust op het bereiden van de lekkerste kip! Door de populariteit, wat ik inmiddels kan begrijpen, is er sinds anderhalve maand een tweede vestiging geopend in Scheveningen. Samen met mijn vriend nam ik een kijkje….

alanspim5

“Een ongedwongen sfeer, lekker eten en niet teveel betalen”. De omschrijving die dit frisse bedrijf zelf aan hun restaurant geeft. Het wil toegankelijkheid voor iedereen uitstralen en dat is wat het ook zeker doet. De locatie dicht aan het strand van Scheveningen is erg mooi. De leuke houten tafels, de huiselijke bistro-achtige inrichting en gezellige decoratie zoals toffe schilderijen van bekende artiesten, zorgen ervoor dat het restaurant echt een huiselijke sfeer geeft. Door de open keuken zie je de verse kippetjes van het spit al heerlijk grillen en je ruikt de kruiden direct.

Ze hebben een aantal leuke voorgerechtjes om uit te kiezen. Wij gingen voor de DUO Kippeling met brood. Vet lekker! Er was citroenschil overeen geraspt en je merkt gewoon dat alles enorm vers is.

alanpims4

alanspim

Je kan kiezen uit een hele of halve kip in een smaak naar keuze. BBQ smaak, heerlijke Provençaalse kruiden en nog een aantal andere smaken. Er is genoeg keuze! Daarnaast kies je nog een aantal side dishes en sausje. Wij gingen voor de traditionele koolsla, een maiskolf, frietjes en wat lekkere sausjes. Hoe leuk is trouwens de popcorn die Dennis op zijn BBQ-kip kreeg. Zo origineel!

alanpims3

Na een kopje koffie achteraf gingen we letterlijk bomvol weg. En de halve kip was ook eens nog maar €10,-. Ideaal en onwijs lekker! Ook heel erg leuk om verschillende kippetjes bijvoorbeeld met een gezin te delen. Voor de kinderen zal het ook een groot feest zijn.

alanpims1

Ja, ik ben fan! Ik weet zeker dat ik over een week alweer cravings heb bij het terugzien van deze overheerlijke foto’s van Alan&Pim’s. Mijn veel te blije hoofd dat verlangend kijkt naar het voedsel zegt al genoeg.

Zijn jullie ook zulke grote “kip-fans”?

Liefs Lonneke

11 Comments

 • Reply evelien 11 oktober 2016 at 09:20

  Oh wat een leuke hotspot, ik ben ook echt een kip liefhebber! Heerlijk <3
  En in scheveningen! Zo leuk, daarna lekker wandelen op het strand. 🙂

  Liefs,
  Evelien

 • Reply Marijn 11 oktober 2016 at 11:23

  Jaaaaa, love kip. Je kan er ook zoveel mee, heerlijk. Ik moet hier denk ik gauw eens een kijkje nemen! 😀

 • Reply Eline 11 oktober 2016 at 11:35

  Oehh dat ziet er lekker uit! Ik ben echt dol op kip, dat kan ik echt bijna iedere dag eten,haha.

 • Reply Linda 11 oktober 2016 at 12:14

  Oeps, ik zie dat er dus ook een vestiging in Rotterdam zit, dat is gevaarlijk dichtbij. Ik ben namelijk ook zo’n liefhebber van kip <3

 • Reply Rachel 11 oktober 2016 at 13:33

  haha mijn hoofd staat altijd voor lekker voedsel, love it! ziet er goed uit meid liefs en trouwens Rotterdam is een klein halfuurtje rijden voor mij (meestal ga ik daar naar de bioscoop)

 • Reply Dineke 11 oktober 2016 at 20:04

  Wauw, wat klinkt dit goed! Alleen het woord ‘kip’ ook gewoon al, haha! Heerlijk 🙂

 • Reply Sam van Schie 12 oktober 2016 at 17:05

  Ahhhh ziet er lekker uit zeg!!

 • Reply Marielle | About That Blonde 12 oktober 2016 at 21:25

  Ziet er lekker uit! Hier in Den Haag schijnt ook op de grote markt een goed tentje te zitten 🙂

 • Reply Monique | WritingMonique 13 oktober 2016 at 10:20

  AAH! Ik ben dol op kip, dit lijkt me een superleuk tentje!

 • Reply Rebecca 13 oktober 2016 at 14:54

  Ohhhh yesss! Ik ben dol op kip, maar mijn vriend misschien wel nog meer.
  Wij moeten hier zeker weten een keertje heen gaan!

 • Reply Eten waar je mij héél blij mee maakt! - Life of Lonneke 21 april 2017 at 09:07

  […] maanden geleden deze overheerlijke variant. Echt een aanrader om een keer heen te gaan! Je kan door HIER te klikken mijn artikel over dit ware kip-walhalla […]

 • Leave a Reply