dublin10

Fotoverslag Dublin!

Goedemorgen! Kunnen jullie mij even knijpen? 31 december?! Is het echt al die dag van het jaar 2016? Ik lig momenteel in mijn bedje en hoor de eerste knallen alweer buiten. 2016 was mooi, fijn, druk en bijzonder! Maar daar morgen meer over. De kerstdagen zijn ook voorbij gevlogen. Maar op een positieve manier! Tweede kerstdag vloog ik namelijk voor 4 dagen naar het prachtige Dublin. En oh, wat wil ik de foto’s graag met jullie delen! Kijken jullie mee?

dublin2

Dennis heeft een oom die in Dublin woont. Elk jaar kwam deze kant van de familie naar Nederlands gevlogen, maar dit jaar was het eens andersom. En ik mocht voor het eerst mee! Tweede kerstdag stonden we vroeg in de ochtend op om richting Schiphol te rijden. En rond het middag uur stonden we met zo’n 16 man in Ierland. Een land dat al jaren op mijn bucketlist stond. Je snapt het al, ik was way to excited!

dublin3

In de middag bekeken we het huis, dronk ik mijn eerste Guinness biertje (NIET DOEN) en kletste we er flink op los. In de avond was het moment daar. Het kerstdiner! Er lagen prachtige menukaarten, waar 7 gangen op geschreven stonden, voor ons op tafel. De tafel was prachtig gedekt en het feest kon beginnen!

dublin4 dublin5

Een kleine impressie van al het lekkere eten! Wat hadden ze dat goed verzorgt zeg. Typisch Ierse maaltijden allemaal. Met als klapper op de vuurpijl… Christmas pudding!

dublin16

En een prachtige wazige en korrelige foto met lelijke kerstmutsen op ons hoofd. Wel gezellig!

dublin6 dublin12

Time to explore! De dag na het kerstdiner hebben we eerst heel lang uitgeslapen. Dus voordat we eenmaal met de hele familie in de stad waren was het alweer 2 uur. De stad wordt gescheiden door de prachtige ‘Penny Bridge‘. Voor deze brug moest je vroeger echt een Penny betalen om naar de overkant te mogen.

dublin9

We hebben vooral een beetje rondgelopen en om ons heen gekeken. Dublin is een prachtige stad! Er staan ontzettend veel oude gebouwen die allemaal net uit een film gerold zijn. Vooral de hoeveelheid pubs met live muziek is echt enorm. De eerste foto van dit artikel typeert echt de typisch Ierse uitstraling. Zo gezellig! Maar ook om te shoppen ben je in Dublin op het juiste Adres. Er zijn enorm lange uitgerekte winkelstraten met de mooiste warenhuizen maar ook alle grote winkels.

We aten nog een simpel hapje in een leuke pub. Echt restaurantjes in overvloed! Ondertussen genoten we van prachtige live muziek. Want oh, Ieren kunnen geweldig zingen!

dublin18

Dag 2 alweer! Hup, rond 12 uur stonden we met zijn tweeën midden in de stad. We aten een heerlijke appeltaartje bij The Bakehouse. Vanwege de enorme drukte door de kerstperiode, was de keuken dicht. Handig in een restaurant haha! Gelukkig verkochten ze nog wel taartjes. Ach, als het dan toch echt moet…

dublin7

Het bekendste gedeelte van Dublin stad is wel ‘The Temple Bar’. Dat is ook het rode gebouw wat je op de bovenstaande foto ziet. Maar het is tevens ook een heel gebied! Een gebied vol met pubs, muziek, gezelligheid en een overvloed aan lichtjes.

dublin1 dublin17

We bezochten het prachtige terrein van de ‘University college’. Werkelijk één van de grootste universiteiten die ik ooit gezien heb. Met een prachtige onderhouden tuin en de mooiste architectuur. Heel indrukwekkend!

dublin13

Wanneer de klok 5 uur slaat is het helemaal een sprookjes-achtige stad. Overal lampjes en gezelligheid. We besloten te eten in het appartement waar we verbleven met de zus en zwager van Dennis. Rond een uur of half 7 gingen we dus met de bus richting ‘huis’. Wel minder fijn dat we door een bus chauffeur die zijn dag niet had 3 haltes te laat uitstapte en vervolgens 3 kilometer konden teruglopen.. Maar goed, blijven lachen!

dublin8

Del laatste volledige dag alweer! We gingen met de zus en zwager van Dennis richting de stad. We liepen nog langs de laatste gemiste plekken en maakte er vooral een rustige dag van. Lekker genieten, ervaren en beleven.

dublin11

Hé! Tijd voor een glaasjes gluhwein. Dat is als kleine pauze nooit verkeerd.

dublin14

De lunch was echt bizar lekker! Bij PYG bestelde ik een mega bak Mexicaanse nacho’s met kip, guacamole, salsa, crème fresh, bonen en heel veel kaas. Zo goed, maar zo veel haha!

Samen met Dennis heb ik in de avond nog een hapje gegeten bij Pinxto. Aangeraden door een lieve lezeres! Omdat het zo donker was heb ik geen foto’s kunnen maken. Maar het eten was heerlijk! Allemaal kleine tappas hapjes en voor iedere smaak enorm veel keuze.

dublin15

En na een lange nachtrust was het alweer tijd om te vertrekken. Rond 11 uur werden we door de oom van Dennis opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Nog even een koffietje gedronken en toen konden we met wat vertraging het vliegtuig in. De lucht had een hele roze gloed! Anderhalf uur vliegen is met wat muziek en hier en daar wegdommelen, zo voorbij.

Ik heb heerlijk genoten van mijn dagen in Dublin. Het is een super interessante en toffe stad waar je zeker eens geweest moet zijn! Ik denk dat de kerstdagen het wel extra bijzonder maakte en de sfeer nog meer bevorderde. Het drinken is wat prijziger in Ierland en het eten is qua prijs vergelijkbaar met hier in Nederland. Samen met Dennis en de andere waren het in ieder geval dagen om nooit te vergeten!

En voor nu.. Hele fijne jaarwisseling lieve allemaal! Tot volgend jaar.

Liefs Lonneke

 

5 Comments

 • Reply Florence 31 december 2016 at 12:05

  Super leuke foto’s! Ierland lijkt me echt een leuk land 🙂

 • Reply Linda 31 december 2016 at 12:58

  Goed om te horen dat het eten bij pinxto lekker was en je van Dublin genoten hebt!

 • Reply Britt 31 december 2016 at 12:58

  Wat een mooie foto’s! Ik ben nog nooit in Ierland geweest, maar nu ik het zo zie lijkt het me een prachtig land, heel indrukwekkend en rustig!

 • Reply Laura 31 december 2016 at 14:56

  Ah, wat een fijne dagen! Dublin lijkt me ook echt een geweldige stad.

 • Reply Nanda Griffioen 31 december 2016 at 16:27

  Via Dennis facebook bij jou gekomen – wat een mooie foto’s zeg! Die tafel van ons ziet er beter uit op de foto dan in het echt! Heel leuk dat jullie hier waren.

 • Leave a Reply