december

Mijn plannen voor december!

♫ You better watch out. You better not cry. Better not pout i’m telling you why. Santa Claus is coming to town! ♫ Ja jongens, het is zover! De laatste maand van 2016 is aangebroken. Lekker cliché maar ik ben gewoon ontzettend excited. Dit jaar ga ik er intens van proberen te genieten want voor je het weet is het weer staat de kerstboom alweer voor de deur. Maar daar gaan we nog lang niet aan denken want ik heb ontzettend veel leuke dingen op de planning staan. Iets met Maastricht, vliegen naar Dublin en heel veel gezelligheid. En ja, dat wordt ook leuk voor mijn blog! Lezen jullie mee?

 

december2

Vorig jaar in Maastricht 

Maastricht

December begint al meteen goed. Vrijdag vertrek ik een weekendje met mijn vriend en zijn familie naar Maastricht. We lopen daar de laatste wandel-etappe mee die zijn ouders daar lopen. Daarnaast vieren we zijn vaders verjaardag, gaan we lekker eten en vooral gewoon even ontspannen. En niet te vergeten, alvast in de ‘december stemming’ komen. Ik denk dat Maastricht nu er al heel erg gezellig uit ziet. Ik neem mijn camera mee dus probeer wat mooie foto’s voor mijn blog en Instagram te schieten.

kerst

Vorig jaar kerst 

De dagen tussen sinterklaas en kerst

De dagen tussen sinterklaas en kerst zijn vrij normaal. Ik heb natuurlijk gewoon school. En aangezien dit blok van mijn opleiding één groot raadsel is zal ik nog mijn best moeten doen om alles even goed op een rijtje te krijgen. Maar vandaag gaan we de kerstboom al kopen en ons huis zal snel veranderen in een kerst sprookje. Een grote kerstboom, overal lichtjes en een dorp aan bewegende huisjes. Zo leuk altijd! Lekker de kerstmuziek opzetten, keihard meeschreeuwen en in mijn onesie rondhuppelen terwijl ik de ballen in de boom hang. Daarnaast heb ik nog een leuke kerst-gourmet met het stagebedrijf van Dennis in Den Haag. Ook ga ik een boottocht in Amsterdam doen met het Amsterdam light festival, vier ik sinterkerst met vriendinnen en staan er leuke feestjes en etentjes op de planning.

bars-restaurants_1

Bron

Vliegen naar Dublin

Ja, jullie lezen het goed. Ik ga naar Dublin! Kerstavond en eerste kerstdag vier ik traditioneel thuis. Maar tweede kerstdag vertrek ik met Dennis en zijn familie in het vliegtuig richting Dublin. We verblijven daar één nacht bij zijn oom om kerst te vieren met een lekker diner. Ik ben zo benieuwd naar dat hele Ierse sfeertje. Daarna ga ik met Dennis, zijn zus en zijn zwager nog twee dagen naar Dublin stad. Ierse Pubs, kerstlichtjes, muziek en lekker eten. Zien jullie het voor je? Ik krijg helemaal zo’n 24-kitchen gevoel. Echt, ik kan niet wachten! Ik ben van plan om naast een mega uitgebreid fotoverslag, ook te ‘insta volgen’ in mijn story. Volg me dus snel op Instagram om niets te missen! En misschien maak ik zelfs wel een vlog voor mijn blog! Zouden jullie dat leuk vinden?

En dan is het alweer 31 december. Oudjaarsdag. Bizar hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen. Het lijkt el jaar weer sneller te gaan. Soms kan ik het gewoon niet bevatten. Maar 2016 was mooi. Ik heb Dennis leren kennen, ik heb mijn propedeuse gehaald, heerlijke vakanties gehad en mezelf echt ontwikkeld op diverse vlakken. Maar mijn doelen voor 2017, die komen er natuurlijk nog aan!

Wat zijn jullie December plannen?

Liefs Lonneke

14 Comments

 • Reply Svenja 1 december 2016 at 09:18

  Wauw, wat onwijs leuk dat je naar Maastricht en Dublin gaat! Zo sluit je het jaar helemaal top af. Heel veel plezier en geniet er volop van Lonneke <3

 • Reply Denise 1 december 2016 at 10:15

  Wat een super leuke plannen, heerlijk dat je ook naar Dublin gaat!

 • Reply Linda 1 december 2016 at 12:13

  Klinkt als een hele goede maand! Wat leuk dat je naar Dublin gaat. Ik woon er ondertussen alweer 2 jaar, dus als je nog tips nodig hebt voor leuke eet-plekjes, let me know!

  • Reply Lonneke 1 december 2016 at 12:57

   Hoi Linda!
   Ah wat gaaf zeg. Leuk eet-plekjes zijn altijd meer dan meegenomen!
   Liefs Lonneke

   • Reply Linda 25 december 2016 at 23:14

    En natuurlijk neem ik dan niet de tijd om te antwoorden. Ik zag dat je morgen vertrekt, dus bij deze wat plekjes waar je goed kunt eten:

    Yamamori (sushi) – heeft 3 vestigingen, maar ik vinden degene aan ormond Quay het fijnst. Ze hebben allemaal wel dezelfde kaart.

    Pinxto (tapas) – heeft ook 3 vestigingen, ga naar degene in temple bar voor de interessante wc 😉

    Brunch/lunch:

    Woolen mills – heel veel lekkere broodjes e.d. Allemaal net niet te standaard.

    Wuff – gewoon lekkere lunch/brunch gerechten. In de buurt van de jameson distillery.

    Groetjes,
    Linda

 • Reply Kaylee 1 december 2016 at 12:19

  Klinkt leuk! Ben erg benieuwd naar hoe het inderdaad is om kerst een beetje nog te vieren in Dublin.

 • Reply Nina Anouk 1 december 2016 at 14:41

  Leuk! Veel plezier en geniet van Dublin, heerlijke stad is het!

 • Reply Eline 1 december 2016 at 15:33

  Wat een heerlijke plannen! Het lijkt me zo gezellig om de feestdagen eens in het buitenland te vieren. Heel veel plezier, ik ben benieuwd naar je verhalen, x

 • Reply Rachel 1 december 2016 at 16:30

  Maastricht is ook zo leuk, wat een toffe plannen heb je gemaakt, jij gaat een gezellige maand krijgen <3

 • Reply Malou | Blonde Blossom 1 december 2016 at 16:57

  Het klinkt als een heerlijke maand! Ik hoop dat je er enorm van geniet, ik ga ook lekker naar Engeland met Kerst! Malou x

 • Reply nicole 1 december 2016 at 17:08

  Je heb een leuk vooruitzicht!

 • Reply Esmeralda Eleonora 2 december 2016 at 09:26

  Wat leuk dat je naar Dublin gaat. Have fun meid!!

 • Reply Wies | Nature of Happiness 3 december 2016 at 13:35

  Maastricht is altijd leuk met kerst, gister is Magisch Maastricht begonnen en het ziet er nu alweer ontzettend gezellig uit 🙂 Ik heb echt geluk met dat ik daar woon en studeer! En Dublin, wauw! Echt een leuke stad, alvast veel plezier!

 • Reply Merel 5 december 2016 at 23:30

  Ik zag al op instagram dat je naar Maastricht gaat! Ik vind Maastricht echt zo’n leuke en fijne stad, ik kom er zelf ook veel te vaak haha. En jaloers dat je naar Dublin gaat!

 • Leave a Reply