light-wooden-floor-white-brick-scandinavian-kitchen

Wegdromen bij veel te mooie keukens…

Ik kan uren wegdromen bij de allermooiste inspiratie foto’s. En dan vooral bij de categorie interieur. Ik ben nu 19 jaar, heb al bijna een jaar een hele lieve vriend, en natuurlijk ben je dan bezig met nadenken over een eventueel huisje. Echt, het lijkt me zo geweldig om dan alle meubels en accessoires in te gaan slaan. Minder goed voor mijn portemonnee haha, maar daar kom ik wel overheen! De uitdaging om van een klein huisje een prachtige omgeving te maken waar je elke keer bij binnenkomst weer blij van wordt. De keuken is voor mij een essentieel onderdeel van een mooi huisje. Ik houd van koken (en van opeten) en vind keuken designs altijd prachtig. Vandaag deel ik mijn favoriete stijl en wat mooie inspiratie met jullie!

5718487

main-original-640x0c

interior-extraordinary-scandinavian-home-interior-design-ideas-together-with-captivating-kitchen-design-kitchen-images-scandinavian-kitchen-designs-970x1304

Design


De laatste tijd is het ontzettend hip. Scandinavische interieurs. Er komen steeds meer invloeden vanuit Noorwegen, Zweden en Denemarken onze kant op. Het minimalistische stijltje, veel wit en ruim ogende kamers met liefde voor detail. Ook ik ben er dol op! De vloeren van Scandinavische keukens zijn meestal van hout. Zo ook de drie foto’s die ik gekozen heb als inspiratie. Ik vind vooral de vloer van de eerste foto prachtig. Zo’n fijne grijze tint. Daarnaast worden Scandinavische keukens vaak gecombineerd met zwart tinten, of juist een opvallende zeegroene tint zoals hierboven te zien. Ik vind zeegroen prachtig combineren met wit en hout.

scandinaviankitchen-designsponge-650

sk31

l

Decoratie


Qua decoratie gaan ze in Scandinavië helemaal lost. Pannen, snijplakken en andere gereedschappen mogen duidelijk gezien worden. Ze zijn niet alleen meer een hulpmiddel, maar ook een accessoire voor de keuken. Zelf ben ik dol op het combineren van verschillende materialen. Zo is op de laatste foto bijvoorbeeld een prachtig marmer aanrechtblad te zien, maar gebruiken ze ook koperen accessoires. Ik vind deze combinatie zo tof! Tegenwoordig kunnen veel verschillende stijlen bij elkaar en dat zorgt juist voor een unieke uitstraling. Trouwens, een Kitchenaid staat ook heel erg hoog op mijn verlanglijst! Maar oh, wat zijn die stomme dingen belachelijk duur. Lieve lieve lieve kerstman? Daarnaast zie je nog veel andere soort accessoires. Het trappetje van de tweede foto vind ik bijvoorbeeld hartstikke leuk! Hier kan je je allermooiste kookboeken opzetten en andere items die het helemaal gezellig maken.

Zo heb ik nog uren weggedroomd bij al deze prachtige keukens… Ik kan niet wachten tot ik ooit er zelf één mag gaan inrichten! Op de website ‘the Style Box’ kan je trouwens ontzettend veel inspiratie opdoen wat betreft interieur. Daar heb ik ook uren al deze heerlijke keuken inspiratie bekeken. Het leuke van deze website is, is dat je er ook echt wat van kan leren wanneer je interesse hebt in interieur. Je kan een kijkje nemen in verschillende keukens, leert wat over diverse stijlen en krijgt handige tips over inrichten, trends en decoreren. Hartstikke leuk en handig voor als je zelf aan het nadenken bent over een keuken!

Hoe zou jullie droomkeuken eruit zien?

Liefs Lonneke

1 Comment

  • Reply alexa 20 december 2016 at 15:16

    waaauw love it!

  • Leave a Reply