lonneke

Doelen en voornemens voor 2017!

O zo origineel kom ik net als de meeste bloggers nog met dit artikel. Maar dan op 7 januari. Gewoon omdat doelen, voornemen en plannen op elk moment gemaakt kunnen worden. De drukte van de feestdagen is voorbij. Het voelt zo leeg opeens. De kerstboom hebben we het huis uitgegooid en dan weet je dat het zover is om weer ‘back to normal’ te gaan. Het leven blijft altijd een feestje, ook in januari! Maar toch is het even zo’n moment van: ja, en nu? Daarom ben ik er eens lekker voor gaan zitten om mijn doelen en plannen voor 2017 op papier (naja, mijn beeldscherm) te krijgen. En ik deel ze maar al te graag met jullie!

Meer in het ‘nu’ leven

2016 was een ontzettend mooi jaar. Ik heb Dennis leren kennen, ik heb mijn propedeuse gehaald, ik heb mooie reisjes gemaakt en heb vooral heel erg genoten. Toch is het jaar als een sneltrein voorbij gegaan. Dat is ook een goed teken natuurlijk. Maar soms merk ik dat het wel iets te snel gaat. Ik vergeet soms te genieten van de dingen die NU gebeuren. Ik ben snel geneigd om met 1000 plannen voor de toekomst bezig te zijn, daar mijn focus op te leggen en vervolgens volledig te vergeten wat er om mij heen gebeurt. Hier en daar even stil staan of een stapje terugnemen. Dat is mijn doel voor 2017.

Mijn gevoel achterna gaan

Daarnaast wil ik in 2017 meer mijn gevoel serieus gaan nemen. Ik ben een ster in het zetten van barrières voor mijzelf. Maar waarom? Als iets echt goed voelt, waarom zou ik mijzelf dan tegen laten houden door een eventueel risicootje wat je neemt? Risico’s nemen is soms goed en kan heel veel positieve energie opleveren! Als het maar goed voelt.

44511f53-2064-4ccf-aa84-1c7fc4761671kopie

Minimaal 4 keer reizen

Reizen… Het woord verdwijnt de laatste maanden maar niet uit mijn hoofd. Het verlangen begint steeds groter te worden. Meer van de wereld willen zien. Ik heb al een reis van 2.5 week naar Griekenland op de planning staan. Alleen de vlucht is geboekt, de rest is nog vrij in te vullen! Daarnaast wil ik graag in het voorjaar en in het najaar nog een tripje gaan maken. Ik wil, ik wil, ik wil… Ja, zo kan ik wel even doorgaan. Helaas heb ik nog niet een goed gevulde portemonnee. Maar hé, dromen mag!

2 keer per week sporten

2 keer in de week sporten, daar ga ik voor! Eind 2016 was ik al lekker bezig, maar in 2017 wil ik dit maar al te graag voortzetten. Ik hoef niet af te vallen of ontzettend fit te worden, maar het voelt gewoon goed. Ik word er happy van, zit daardoor lekker in mijn fel en het geeft energie. Nadat ik als een hoopje ellende met een rood hoofd de sportschool verlaten heb en wat gegeten heb dan. Daarnaast is er natuurlijk ook nog genoeg tijd voor taart, pizza en chocola. Want ik bedoel… dat heb je gewoon nodig.

IMG_0704

Bloggen op een hoger niveau

2016 is de start van mijn blog. Naja, de blog in dit jasje. Ik heb zeker niet altijd veel gepubliceerd, maar dat hoeft ook niet als je het mij vraagt. Het is mijn online dagboek waar ik vooral kwaliteit op wil creëren. Niet alleen kwantiteit. Want jullie kennen het spreekwoord… Kwaliteit gaat boven kwantiteit. In 2017 wil ik het allemaal net even wat anders aanpakken. Ik wil mijn stijl echt gaan ontdekken en mij bezig houden met het maken van kwalitatieve artikelen en foto’s waar ik echt trots op ben. Ik wil er wat meer persoonlijkheid ingooien, wie weet wat met video’s gaan doen en vooral mijzelf in het schrijven en bedenken uitdagen. En jullie hopelijk blij maken!

Een droomstage vinden

September dit jaar gaat heel erg spannend worden. Dan ga ik namelijk beginnen aan een stage van een halfjaar! Rond februari ga ik mijn zoektocht starten en hopen dat ik uiteindelijk een stage vind waar ik helemaal gelukkig van word. Ik wil dat het een uitdaging wordt met heel veel mogelijkheden en kansen in mijn interessegebied. Momenteel ben ik vooral gefocust op PR-bureaus, redacties en andere media bedrijven. Ik heb er zoveel zin in!

Ik ga 2017 mijn jaar maken! En jij, jij gaat het jouw jaar maken! Gewoon omdat we dat allemaal verdienen. En omdat het met een beetje positieve energie écht mogelijk is.

Wat zijn jouw doelen en voornemens voor 2017?

Liefs Lonneke

 

 

12 Comments

 • Reply Susan 6 januari 2017 at 08:58

  Mooie doelen! Ik heb er zelf niet echt over nagedacht eigenlijk..

 • Reply Yara 6 januari 2017 at 09:10

  Leuke doelen! Mijn doel is ook mijn blog laten groeien en hier meer tijd insteken en verder met mijn opleiding bezig zijn. (:
  Liefs,
  Yara

 • Reply Eline 6 januari 2017 at 09:44

  Wat een mooie doelen en plannen voor 2017. Ik weet zeker dat het je gaat lukken!

 • Reply alexa 6 januari 2017 at 10:06

  Klinkt als een prima jaar met prima doelen. Hopelijk komen ze uit!

 • Reply evelien 6 januari 2017 at 11:12

  Wauw wat en super mooie doelen en plannen! Veel heel succes en het gaat vast goed komen. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 • Reply Britt 6 januari 2017 at 14:53

  Mooie doelen, heel veel succes ermee! Ik weet zeker dat je het kan! Mijn doelen zijn onder andere mezelf minder aantrekken van wat anderen zeggen, en voor de rest nog een hele lange lijst verder haha! Succes!

 • Reply Manon 6 januari 2017 at 17:24

  `veel tripjes maken wil ik ook dit jaar, heb al disneyland geboekt en 10 dagen cruise waar ik Italie, Kroatie, Malta en Montenegro ga zien en heel misschien weekje griekenland in oktober maaaaar dat ligt geheel aan me portomoneee hahahhaah

 • Reply Malou 6 januari 2017 at 17:27

  Wat een gave doelen! Sporten en in het nu leven zijn ook zeker dingen die ik wil doen. En reizen! Ik kan niet wachten op de tripjes van dit jaar. Malou x

 • Reply Romy 6 januari 2017 at 18:33

  Wat een mooie doelen zeg! Punt 1, 3, 4 & 5 zijn herkenbaar, dat zijn ook doelen voor dit jaar voor mij! Heel veel succes dit jaar <3

 • Reply Florence 7 januari 2017 at 12:18

  Super leuke voornemens! Ik wil vooral genieten van de kleine dingen, geen tijd verspillen aan nutteloze zaken, mijn bioritme aanpassen en vooral ook elke dag plukken! 🙂 Bovendien heb ik als keuzevak ‘korte zomerstage’ gekozen, waarbij ik stage doe bij een magazine. Helaas hangen de Belgische en Nederlandse ELLE en Vogue (droomjob) samen met hoofdkantoor in Amsterdam, dus dan moet ik daar nog binnen zien te geraken!

 • Reply Merel 7 januari 2017 at 19:27

  Wat een mooie doelen heb je jezelf gesteld! Doelen vind ik altijd nog net iets beter dan goede voornemens. Want die neem je je voor, maar of je ze waarmaakt is een tweede ;). Ik ga in 2017 mij vooral richten op herstel van mijn gezondheid en hopelijk weer aan de slag kunnen met werk en school. Een mooi doel denk ik!

 • Reply Linda 14 januari 2017 at 12:03

  Mooie doelen! Ik heb ook een lijst gemaakt op mijn blog, motiveert me dan toch weer net wat extra om alles écht te doen. Hoop dat het bij jou ook gaat lukken!

 • Leave a Reply