utrecht9

Een middagje in Utrecht!

Utrecht behoort zeker tot één mijn favoriete steden In Nederland. Het is levendig op straat, de gebouwen zijn prachtig en er is een ongelofelijk aanbod aan toffe horeca en winkels. Ik studeer inmiddels al 2 jaar in Utrecht maar omdat mijn school buiten de stad ligt is het niet zo dat ik er heel vaak ben. Ik woon gewoon nog lekker thuis. Aangezien ik deze week een vrije week heb omdat de tentamens voorbij zijn, besloot ik gisteren gezellig een dagje met mijn moeder op pad te gaan. Hop, in de trein naar het leuke Utrecht!

utrecht1

Allereerst was het tijd voor een goede kop koffie natuurlijk! Mijn moeder en ik zijn allebei dol op de alternatieve “hippe” koffietentjes, dus besloten eens naar Blackbird coffee&vintage te gaan. Ik had al veel over deze zaak aan de Oudegracht gehoord dus ik was ontzettend benieuwd.

Utrecht3

Utrecht2

Oh wat was het lekker zeg! Blackbird coffee&vintage is zoals de naam al zegt ook echt een vintage bar. Er hangen ontzettend veel oude racefietsen aan de muur waarvan de meeste zelfs te koop zijn. Ook alle meubels zijn lekker in het retro-stijltje en het voelt meteen als een vertrouwde en gezellige plek. Ik ging voor de flat white en carrot cake. Jongens, blijer kan je mij niet maken. ZO lekker! Mijn moeder had een cortado en een Portugees gebakje (Pastel de nata). Ook die waren volgens mijn moeder een aanrader.

utrecht4

utrecht5 utrecht11

Lekker een beetje rondstruinen door de mooie straten van Utrecht. Ik vind het iets rustgevend hebben. En wat was het zonnetje lekker zeg! Ik had voor het eerst dit jaar een voorjaarsgevoel. Oké, misschien is dat wat overdreven, maar lekker was het zeker! Natuurlijk kan je ook heerlijk winkelen in Utrecht. Ik vond deze quote in de Costes zo leuk! En ja, helemaal waar ook.

utrecht8

Na een tijdje rondlopen en wat winkels te bezoeken begonnen onze buiken alweer een beetje te rommelen. #teamalwayshungry. Op naar een leuke hotspot! Een hele lange tijd geleden was ik al een keer met Natasha bij GYS geweest. Een hip biologisch restaurant waar je voor ontbijt, lunch en avondeten terecht kan. Alles is in een gezellig huiselijk stijltje met de kleuren zeegroen en houttinten als herkenningspunt. Zeker als vegetariër/veganist ben je hier helemaal op het juiste adres!

Utrecht7

Utrecht6

Tijd voor een biertje! Het was natuurlijk vrijdag. Lekker zo’n blond biertje van GYS zelf! Daarna hadden we twee lekkere vegetarische broodjes die we konden delen. De ene was met allemaal gemengde verse groenten en Pecorino kaas. Een beetje een bruschetta idee! de andere was met gebakken tempeh en avocado. Heerlijk!

utrecht10

Een uurtje of 5 kwam ik moe maar voldaan thuis. Met twee tassen vol! Er komen zeker nog een artikel met de geshopte dingen voorbij want oh, ik ben ontzettend blij met mijn toffe nieuwe items! Het was een onwijs gezellige dag samen met mijn moeder. Nu is het tijd voor alweer het laatste weekend van mijn vrije week… Gaat veel te snel!

Zijn jullie ook zo dol op Utrecht?

Liefs Lonneke

7 Comments

 • Reply Eline 4 februari 2017 at 10:38

  Utrecht is zo´n leuke stad. Iedere keer als ik er kom, ontdek ik weer nieuwe leuke plekjes.

 • Reply Roos | Soitsrose 4 februari 2017 at 11:42

  Wat leuk ziet het er uit zeg!

 • Reply Florence 4 februari 2017 at 12:23

  Super leuke sfeerbeelden! Helaas woon ik wel in België 🙁

 • Reply Laura 4 februari 2017 at 12:57

  Blackbird is heel fijn indeed! Leuk daagje. X

 • Reply Nathalie 4 februari 2017 at 16:29

  Wat een leuke middag, ik hou zelf echt van Utrecht .
  Ze hebben altijd leuke winkeltjes en ben gek op de grachten!
  Liefs, Nathalie

 • Reply Fleur 4 februari 2017 at 19:14

  Dat klinkt als een heel gezellig middagje!
  En wat een schattig tentje waar jullie koffie hebben gedronken! Vind die vintage tentjes zo inspirerend en gezellig!

 • Reply Joyce - LemonyLifeNL 4 februari 2017 at 20:17

  Klinkt als een geslaagde dag!

 • Leave a Reply