markthal6

Eerste keer in de Markthal!

Rotterdam is hip! Wekelijks openen er ontzettend veel nieuwe hotspots in deze stad. De leukste eettentjes en mooiste concept stores zie ik op Instagram bij jullie voorbij komen. Maar toch moet ik toegeven dat ik er zelf nog maar zo’n 3 keer in mijn leven geweest ben. Tijd om daar eens heel snel verandering in te gaan brengen. Vrijdag had ik een hele spannende afspraak in Rotterdam. Hier vertel ik jullie volgende week als het goed is uitgebreid meer over. Vinden jullie het al spannend haha?! Ik namelijk wel! Maar goed, waar denk je als eerste aan wanneer je aan Rotterdam denkt? De Markthal! De allereerste overdekte versmarkt in Nederland waar etensliefhebbers (zoals ik dus) hun hart kunnen ophalen. Ik stapte voor het eerste door de kleurrijke boog naar binnen.

markthal9

De Markthal? 

De Markthal opende zijn deuren oktober 2014. Met inmiddels 96 unieke kramen waar je de lekkerste etenswaren kan kopen en 20 winkel-en horecagelegenheden is het een echt food walhalla. Het indrukwekkende gebouw ligt pal naast station Rotterdam Blaak. Ik verbaasde me over de zee aan kleuren die je tegemoet komen wanneer je binnenkomt. Ontzettend mooi! De Markthal is dagelijks geopend van 08:00 tot 21:00. Op zondag ben je welkom vanaf 10:00. Voor elk moment van de dag kan je er dus terecht voor een lekker hapje of drankje.

markthal2

marthal1

markthal7

In de Markthal kan je makkelijk uren vertoeven. De kraampjes zijn knus opgesteld en er is duidelijk aandacht gestoken in de details. De ene kraam is nog mooier vormgegeven dan de andere. Dat maakt het voor ons als foodies natuurlijk een genot om naar te kijken. Er is een enorme diversiteit aan producten die je kan proeven of kopen. Kazen, noten, bijzondere chocolade, lekkere fruitsapjes, arabische gerechten, churros, frozen yoghurt en ga zo maar door. Je kan het echt zo gek niet bedenken. Ik wilde werkelijk alles uitproberen wat ik voorbij heb zien komen.

markthal8

markthal3

markthal5Markthal4

Wat mij opviel was dat er vooral ook heel veel leuke plateaus en andere gerechten waren voor meerdere personen. Hierboven zie je bijvoorbeeld een heerlijk Grieks plateau die je voor €10,- per persoon kan bestellen. De prijzen liggen naar mijn mening zeer uit elkaar. Sommige tenten zijn inderdaad wat prijziger dan andere, maar de meeste dingen vond ik goed te betalen. Dat maakt het extra leuk!

Processed with VSCO with f2 preset

markthal11

Ik kon moeilijk alles uitproberen in het uurtje dat ik er was. Helaas. Het zag er ZO lekker uit allemaal. Ik besloot te gaan voor een lekkere portie Churros van Coffee&Sweets. Echt, al maanden had ik hier zo bizar veel zin in. Lekker vers gebakken met een flinke lading kaneelsuiker. Je kan mij er echt voor waker maken. Ook ging ik voor een hartige kip wrap van Le SOUQ. Lekker met knoflook, paprika en gesmolten kaas. Genieten.

Ik ga er zeker snel nog eens langs om één van de andere lekkernijen te proberen of om wat leuke ingrediënten voor thuis te scoren!

Zijn jullie wel eens bij de Markthal geweest?

Liefs Lonneke

9 Comments

 • Reply Denise 19 maart 2017 at 08:44

  Ik ben vorig jaar een keer bij de Markthal geweest. Zo leuk! Maar vooral; zo lekker! En ooh die Churros.. Hebben!

 • Reply Brittany 19 maart 2017 at 09:01

  Ik ben hier nog nooit geweest maar ik hoor er altijd goede verhalen over!

 • Reply Kim 19 maart 2017 at 09:58

  Hmm. Hier ga ik snel eens heen!

 • Reply Malou 19 maart 2017 at 10:38

  Mijn vriend en ik zijn vorig jaar een keer naar de Markthal geweest en dat was zó fijn. Echt heerlijk gegeten en er was me toch een goede Turkse pizza! Ik had hetzelfde als jij, ik wilde alles proeven. Ik vind de schilderingen ook zo mooi! Malou x

 • Reply Merel 19 maart 2017 at 14:34

  Ja meerdere keren heen geweest. Alleen al om te kijken wordt je er hongerig van haha. Ik wil er zeker nog een keer heen gaan!

 • Reply Benthe 19 maart 2017 at 16:25

  Tof! De markthal staat zeker ook nog op mijn wishlist, na het zien van deze foto’s helemaal 😍 Wat een vrolijke kleurtjes overal!

 • Reply Lieke 20 maart 2017 at 18:22

  Ik denk dat je daar je ogen uitkijkt. Mijn zusje’s vriend woont in Rotterdam en de vorige keer dat we op bezoek zouden gaan zouden we ook nog naar de markthal gaan maar omdat we in de file stonden hadden we daar geen tijd meer voor. Ik zou er graag een keer naar toe gaan.

 • Reply Bo (Bography) 20 maart 2017 at 19:10

  Mooie foto’s! Ik krijg er spontaan honger van! Ik ben vorig jaar een keertje wezen lunchen in de markthal met mijn moeder, heel erg leuk, maar wel druk altijd 🙂

 • Reply Tessa 23 maart 2017 at 10:33

  Prachtige foto’s! Zelf heb je zo’n 2 jaartjes geleden de markthal bezocht, maar als ik dit weer zo zie wil ik nog eens terug haha.

 • Leave a Reply