lon

Mijn plannen voor deze zomervakantie!

Oh jongens, eindelijk kijk ik naar buiten en zie ik niet een grijze wereld met enorme regendruppels. Ik zie zelfs een beetje zon tussen de wolken tevoorschijn komen. De afgelopen weken waren echt zwaar vervelend om het maar netjes te zeggen. Ik kan zo chagrijnig worden wanneer het wekenlang regent, stormt en grijs is. Gelukkig ziet de weersvoorspelling er voor de komende dagen redelijk goed uit en begint mijn hoofd langzaam af te dwalen naar de zomervakantie. Oké, het duurt misschien nog wel even… maar verlangen is alleen maar leuk! En al helemaal nu ik mijn reis met Dennis bepaalt heb. Vandaag deel ik met jullie mijn zomervakantieplannen.

Dennis en ik zijn allebei dol op Griekenland. Ik ben inmiddels al op zo’n 7 verschillende plekken in dit prachtige land geweest en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Het klimaat, de architectuur, het volk en niet te vergeten: het héérlijke eten. Griekenland is een land dat ik nooit zat word! Dennis zijn ouders zijn in juli 25 jaar geleden getrouwd in Griekenland. Dat willen ze dus graag daar met de familie vieren op de locatie zelf. We gaan dus een paar dagen langs en hebben daarnaast besloten een vakantie om deze dagen heen te boeken. We gaan 2.5 week in Griekenland eilandhoppen.

dd454bc7-e841-4704-9ab3-33554b1ae46e

Wat is eilandhoppen?

Griekenland heeft ontzettend veel verschillende eilanden met allemaal hun eigen groepsnaam. Zo heb je de Cycladen (daaronder valt Santorini!), de Ionische eilanden, de Sporaden en zo kan je het lijstje nog een lange tijd voortzetten. Er varen ontzettend veel ferry’s tussen al deze eilanden. In 2010 ben ik al met mijn moeder en stiefvader gaan eilandhoppen door 4 eilanden van de Cycladen. Namelijk Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. Een prachtige 2 weken durende reis! En 4 eilanden die ik ook enorm kan aanraden.

Wat gaan wij nu precies doen?

Wij hebben besloten om niet ons hele reis al volledig van begin tot eind vast te leggen. Wel hebben we een retour vliegticket en een begin en eindpunt. Over de invulling hebben we momenteel al wat leuke ideeën.
We vliegen allereerst van Schiphol naar Athene. We gaan dan direct met de bus door naar Piraeus. Dit is een bekende havenstad in Griekenland. We verblijven hier 2 nachtjes en reizen vervolgens met de boot door naar de haven van Poros. Van Poros gaan we dan weer door naar het mooie Mycene. Daar zijn de ouders van Dennis getrouwd. We verblijven daar met de familie zo’n 5 dagen.

Vervolgens gaan we onze reis samen voortzetten. Vanaf Poros kunnen we naar ontzettend veel eilanden gaan. Dat is het leuke van eilandhoppen! Er is altijd wel plek op de ferry’s en de boten gaan redelijk vaak. Momenteel hebben we in ons hoofd om via hydra (2 dagen), naar Paros (dag of 4) te gaan. Daarna willen we nog één ander eiland in de buurt bezoeken en vervolgens weer eindigen met 2 dagen Athene. De keuze is enorm!

5a931178-273e-4ce8-950b-bb7ff7332daf

Mijn tips voor eilandhoppen:
 • Persoonlijk heb ik het concept ‘Airbnb’ echt ontdekt bij de zoektocht naar deze vakantie. Het is een soort enorme marktplaats waar mensen over de hele wereld unieke accommodaties kunnen aanbieden en boeken. Deze keuze is enorm en het aanbod is prachtig! Daarnaast is het vaak ook nog redelijk betaalbaar.
 • Eilandhoppen kan redelijk prijzig zijn. Het is dan ook slim om geen totaalpakket bij een reisbureau af te sluiten. Hiermee ben je vaak veel duurder uit! Wanneer je de goedkope hotelletjes uitzoekt of een leuke Airbnb hoef je helemaal niet zoveel geld kwijt te zijn. En met de ferry kom je als voetganger eigenlijk altijd mee. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken! Bij de haven heb je genoeg bureaus die dagelijks tickets aanbieden.
 • Neem de langzame ferry! Je hebt vaak 2 keuzes. De ‘normale’ ferry of de ‘snelle’ ferry. Wanneer je een groot stuk moet afleggen is een snelle ferry natuurlijk aantrekkelijk. Maar wanneer dit niet het geval is bespaar je geld door de langzamere boot te nemen, en je kan veel meer van het uitzicht genieten.
 • Griekenland is redelijk goedkoop. Dat maakt het natuurlijk aantrekkelijk. Wanneer je op de goede plekjes bent kan je voor relatief weinig geld ontzettend lekker en leuk eten. Ga vooral net even weg van de toeristische havenstukjes. Een paar honderd meter lopen scheelt je soms de helft van het geld.
Wat nog meer?

Voor de rest ligt mijn vakantie nog een beetje open. Ik wil graag een aantal festivals bezoeken en hoogstwaarschijnlijk staat er nog een stedentrip met mijn vriendinnen op de planning. Praag, Lissabon, Wenen? Locatie is nog onbekend! Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte.
Nog een paar maanden wachten en dat is het zover. Ik kan niet wachten! Ach, het verlangen maken de laatste schoolmaanden een stuk minder erg gelukkig.

 

Hebben jullie al vakantieplannen?

Liefs Lonneke

11 Comments

 • Reply Malou 12 maart 2017 at 09:19

  Ah wat een tof idee! Nu heb je mij echt op een idee gebracht… Mijn vriendje gaat deze zomer misschien 10 weken naar de VS en in dat geval gaan wij eerst samen naar de VS! Anders gaan we waarschijnlijk ook naar Griekenland of Macedonië… Malou x

 • Reply Joyce - Lemonylifenl 12 maart 2017 at 09:47

  Wat een gaaf vakantieplan! Dat zou ik ook graag nog wel eens willen doen

 • Reply Beau 12 maart 2017 at 10:55

  Ah ik hou ook zo van Griekenland. Ik heb ondertussen vooral veel van het noorden op het vasteland gezien, de kleinere eilanden in het zuiden ken ik niet echt. Ik vind mezelf Griekenland-kenner maar eigenlijk is dat bijna onmogelijk; er is veel te veel.

 • Reply Natasha 12 maart 2017 at 11:46

  Ah zo leuk! Die stedentrip gaan we snel plannen!!!

 • Reply Kim 12 maart 2017 at 16:07

  Dat lijkt me nou ook zo ontzettend leuk!

 • Reply Bo (Bography) 12 maart 2017 at 16:07

  Zo leuk Lonneke, het klinkt zo leuk allemaal! Ik wilde dit ook doen met mijn vriend. Santorini en Mykonos lijken mij erg mooie eilanden. Maar het was allemaal niet supergoedkoop, daarom hebben wij 8 dagen Zakynthos geboekt. Dat eiland lijkt me ook zoo mooi! Griekenland is inderdaad een heerlijk land, ik ben er ook helemaal fan van.

 • Reply Sandy 12 maart 2017 at 17:19

  Wat een leuke plannen zeg, gaaf!

 • Reply Sam van Schie 12 maart 2017 at 18:09

  Super leuk, ben benieuwd wat jullie er allemaal gaan beleven!!

 • Reply Linda 12 maart 2017 at 20:29

  Wat een heerlijke planning zeg, ben nu al benieuwd naar de prachtige foto’s die je daar vast gaat maken!

 • Reply Benthe 12 maart 2017 at 21:34

  Wat ontzettend tof 😍, ben heel benieuwd naar je ervaringen!

 • Reply Come-Moda 13 maart 2017 at 09:38

  Leuke planning! Ik heb ook zin in de zomer!

 • Leave a Reply