antwerpen8

Fotoverslag weekend Antwerpen + hotspots !

Heel veel drukke dagen (lees weken) zijn er voorbij gevlogen. Maar ik leef nog! Geen zorgen lieve allemaal. Ik hoop de komende tijd weer veel leuke artikelen te schrijven. Vandaag dan eindelijk ook het lang beloofde Antwerpen artikel. Eind April ging ik een weekendje met mijn moeder, stiefvader en vriend lief richting het prachtige Antwerpen. We verbleven in een geweldig Airbnb en ontdekte alle toffe plekken van de stad. Natuurlijk nam ik mijn camera mee en maakte ik veel te veel foto’s van de omgeving. Inclusief Dennis. Kijken jullie mee?

antwerpen3

antwerpen1

Vrijdagochtend vetrokken we vroeg om een lekkere lange eerste dag te hebben. We kwamen aan in ons Airbnb en wauw, wat was het prachtig! Ik heb geen foto’s gemaakt van binnen maar als je HIER klikt kan je het volledige interieur bekijken. Niet gesponsord trouwens! Ik ben gewoon heel erg enthousiast. Ons appartement had ook nog eens een prachtig dakterras met uitzicht op de stad. Echt genieten!

antwerpen11

Hoe kan je het beste een gezellig weekend ’s ochtends vroeg inluiden? Juist! Taart en koffie. Bij Coffeelabs dronk ik een heerlijke flat white en at ik een enorm stuk carrot cake. Ook heel veel vegan opties voor de liefhebbers! Echt een aanrader om de dag goed te beginnen.

antwerpen5

antwerpen7

Tijd om een wandelingetje te maken en de stad te verkennen. De architectuur in Antwerpen is ontzettend fotogeniek. Overal zijn prachtige gebouwen, mooie straatjes en unieke details te zien. Mijn camera bleef maar foto’s schieten.

antwerpen2

antwerpen4

Lunch ‘o clock! We plofte na een flinke wandeling neer bij Lunchbox. Een restaurant en café met een kleurrijke uitstraling. Je wordt zowel van het interieur vrolijk als van het eten. Veel gezonde opties maar ook de huisgemaakt hamburgers zijn zeker heerlijk (heb ik vernomen van mijn rechterzijde).

antwerpen6

antwerpen10

En nog meer wandelen. We kochten een stadsgids bij het VVV kantoor waardoor we een mooie wandelroute hadden gevonden. Zeker een aanrader! Antwerpen is een grote stad maar gelukkig lopend zeker goed te doen. Ook rijden er genoeg trams en bussen om jezelf gemakkelijk te verplaatsen.

antwerpen12

De foto is niet zo aantrekkelijk maar geloof me, dit restaurant was geweldig! ’s Avonds aten we bij restaurant en wijnbar Hippo-Vino. Hier kan je heerlijke pasta’s met bijpassende wijntjes eten. Niet zomaar een standaard pasta maar echt bijzondere unieke gerechten. En het is ook nog eens enigszins betaalbaar! Ik ging voor de zwarte pasta met huisgemaakt pesto gedrapeerd om een bedje van heerlijke carpaccio. Ik wil het weer. NU.

antwerpen13

En toen was het alweer zaterdagochtend. Tijd voor een lekker ontbijt! We kochten wat verse broodjes bij de supermarkt om de hoek en bakte een ei. Heerlijk om zo midden in de stad wakker te worden. Ik kan daar zo van genieten.

antwerpen14

Geen goede ochtend zonder goede koffie natuurlijk. Bij het hippe koffietentje Barnini dronken we een goede cappuccino. En lekker dat ‘ie was!

antwerpen15

antwerpen19

We hadden ook ontzettend veel geluk met het weer! Het was wat aan de frisse kant maar het zonnetje piepte zo af en toe nog tussen de wolken door. We brachten ook een bezoek aan het centraal station. Waarom zou je naar een station gaan hoor ik je denken? Nou, omdat het station werkelijk prachtig is. Het heeft een hele donkere en mysterieuze sfeer en de architectuur is heel uniek. Zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen!

antwerpen17

En natuurlijk kan je België niet verlaten zonder friet gegeten te hebben. En we aten niet eens de originele Vlaamse friet haha! Ik wilde al een lange tijd een bezoek brengen aan het Frites Atelier. Een enorm populaire friettent met verse friet. Het was druk maar het wachten was zeker de moeite waard. De frietjes waren heerlijk en de truffelmayonaise was om van te huilen. Oké, een beetje overdreven misschien maar het was gewoon echt héél lekker.

antwerpen18

Processed with VSCO with hb2 preset

In de middag gingen we naar de bierbrouwerij in Antwerpen. We wilde eerst een tour door de brouwerij reserveren maar aangezien de rij echt meters lang was besloten we alleen maar even een proeverij te doen in het café naast de brouwerij. Ik ben niet een enorme bierliefhebber maar speciaal biertjes kan ik op zijn tijd zeker waarderen! Het verschil tussen de verschillende biertjes proeven is een leuke bezigheid.

antwerpen21

’s Avonds at ik de grootste burger ooit bij het burgerrestaurant Burgers & Booze. Een enorme keuze aan burgers (ook vega) en een cocktailkaart met de raarste namen. Ja, lichtelijk ongemakkelijk om de naam van je cocktail tegen de ober te zeggen. Het was echt ontzettend lekker! Het enige nadeel was dat we een flinke tijd gewacht hebben. Maar goed, dat kan ook pech zijn geweest.

Processed with VSCO with hb2 preset

antwerpen22

Antwerpen23

En toen was alweer de laatste dag aangebroken. Zondag. Na een ontbijtje genuttigd te hebben verlieten we ons Airbnb. Ik wilde oprecht nog veel langer blijven! We bezochten nog een leuke markt, aten een heerlijke wafel en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Processed with VSCO with hb2 preset
antwerpen24

We zijn via de ‘spookstad’ Doel gereden richting huis. Doel is een verlaten stad wat inmiddels een redelijke toeristische trekpleister is geworden. Maar ik kreeg er zeker de rillingen van. Overal zie je verlaten huizen staan. Gedeeltelijk zijn deze in brand gestoken en deels zijn deze bekladderd zijn met vreemde teksten. Toch bijzonder om eens gezien te hebben! En ja, het was ook een zeer fotogenieke plek.

Ik heb heel erg genoten van het weekendje Antwerpen! Het was mijn tweede keer in deze prachtige stad maar het wordt zeker niet de laatste keer. Prachtige architectuur, leuke winkels, lekker eten en een hele gezellige sfeer. Zeker een aanrader!

Zijn jullie wel eens in Antwerpen geweest?

Liefs Lonneke

6 Comments

 • Reply Girls-things 11 mei 2017 at 16:50

  Het ziet er super gezellig uit!
  Mooie foto’s.
  Ik ben iets meer dan een jaar geleden met mijn vriend in Antwerpen geweest, geweldige stad. Herken een aantal dingen op de foto’s hihi.

 • Reply Fleur 11 mei 2017 at 19:32

  Wat een sfeervolle foto’s!
  Ik ben laatst een dagje in Antwerpen geweest en ben er zeker nog eens van plan om voor een langere tijd naar Antwerpen te gaan! Zo’n mooi en sfeervolle stad:).

 • Reply Malou 11 mei 2017 at 21:08

  Wat een heerlijk weekend moet dit geweest zijn! Ik ga binnenkort naar Antwerpen en heb er nu alleen maar nog meer zin in. Wist je dat Frites Atelier nu ook in Nederland zit? Die pasta en burger zien er heerlijk uit, ik ga dat pastarestaurant zeker onthouden! Superlieve foto van jou en Dennis ook <3 Malou x

 • Reply evelien 14 mei 2017 at 22:13

  Oh wat ziet het er leuk uit! Antwerpen lijkt mij zo fijn <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply Justine 15 mei 2017 at 16:41

  Wat een leuke foto’s allemaal! Je kunt wel zien dat jullie genoten hebben.
  En halloooo foodfoto’s, ik krijg er honger van haha

 • Reply Bo (Bography) 17 mei 2017 at 22:48

  Leuke foto’s Lonneke! Die foto van jullie bij de bierproeverij is zoooo lief. En omg carrotcake, dat is zo lekker.

 • Leave a Reply